Tasty adventure at Oban Koban restaurant
בשגרת חיינו העמוסה, יפן הינה יעד תיירותי שאנחנו יכולות רק לחלום עליו.
אחד הדברים שהופכים את יפן ליעד כל כך נחשק הוא אוכל הרחוב, שנהיה פופולארי בשנים האחרונות בארצנו ומחוצה לה.
לפני שנתיים (יוני 2014), ציון ברנץ, 34 ואבישי בירנבוים, 42 פתחו את מסעדת אובן קובן, במטרה להראות לכולנו מה הוא אוכל רחוב יפני אמיתי.
הגענו לסניף ברמת החייל כדי לטעום, לחוות ולהרגיש בטוקיו לכמה שעות.
המסעדה מעוצבת בהשראת רחובות בטוקיו, עם אלמנטים רבים כמו מנורות רחוב, שלטי חוצות, ציורים יפניים והתייחסות רבה לפרטים הקטנים.
את חווית הרחוב היפני התחלנו במנות הפתיחה:
סלט אטריות זכוכית- אטריות שעועית, כרוב, בצל ירוק, פאפיה ירוקה, קאשיו צ'ילי קוסברה ונענע בטיבול עוף קצוץ.
אגדשי דופו- קוביות טופו פריכות ברוטב טנציו חם, צנון כתוש, בצל ירוק ופטריות נאמקו.
טאקויאקי- כדורי פאנקייק יפניים במילוי תמנון, ג'ינג'ר אדום ובצל ירוק מוגשים עם רוטב טריאקי מיונז יפני ושבבי בניטו (דג פלמידה).
מעולם לא היינו ביפן, אחרי המנות הראשונות התחלנו להרגיש בטוקיו מבלי באמת להיות שם.
יחד עם קוקטיילים שהוכנו במיוחד עבורינו עברנו למנות העיקריות:
רופונגי יאקי אודון- אטריות אודון עבות, נתחי שייטל, שיטאקה וברוקולי ברטוב סויה מתקתק
הוקיאדו ראמן- מיסו ראמן, פילה חזיר צלוי, קרם שום, שומשום, ביצה, שיטאקה, תרד, נבטים ובצל ירוק.
אי אפשר לסיים ארוחה טובה בלי קינוח, הקינוחים במסעדה לקוחים גם הם מהרחוב היפני.
לכן לא יכולנו לסיים את חקר המטבח המיוחד הזה בלי לטעום כמה מהקינוחים.
בנופי- בצק פריך, קרמל בננה, קרם וניל, גנש שוקולד וקוקוס.
טיק טאק- שתי אצבעות בצק פריך במילוי קרם דודבנים בציפוי שוקולד לבן ותה ירוק.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqcctz0fKKnuGr1GyHKRy9IqbB29mWkXV2XalILYYYtlVwsFatIIZg4pDOBI-ImfLOXLmmoEgx3y3HH8bGbIrfCSYKIHnS_r-P4wrHu0tSqMA-Qf8eGQ5Ck7hb8PAG_NQCjU8DrjJt57Om/s640/IJP_6245.jpg)
צילום: איתי ג'משי
כששאלנו את בירנבוים אחד מבעלי המסעדה איך הוא מגדיר אותה הוא ענה "אוכל רחוב יפני עם המגע הגאוני של ציון (השף)".
זה פשוט כך, המנות מצד אחד נאמנות למקורן ומצד שני מורגשת מאוד האדפטציה והחוויה האישית של השף.
מעבר לאוכל שהוא כל כך טעים, האווירה ועיצוב המסעדה יוצרים חוויה מיוחדת ושונה.
אז האם בסופו של דבר הצלחנו להרגיש לכמה שעות ביפן? יותר מאי פעם..
0 comments